Doel

Het professioneel begeleiden van een veranderingsproces, waarbij de klant de eindverantwoordelijke is voor het leerproces. Dat proces is resultaatgericht en betreft de relatie tot de omgeving.
Begeleiden van mensen in tijden van (gewenste of ongewenste) veranderingen op het werkgebied.

Voor wie

Mensen die hun verantwoordelijkheid voor de eigen ontwikkeling in het arbeidsproces willen nemen, bereid zijn naar de invloed van hun persoonlijke geschiedenis te kijken en die:

  • Leidinggevende kwaliteiten willen vergroten
  • Persoonlijke kwaliteiten binnen het werk meer willen gebruiken
  • Zich herhalende en belemmerende omgangspatronen willen veranderen
  • Willen onderzoeken wat meer kracht en plezier in het werk geeft
  • Een loopbaankeuze willen maken
  • Willen nagaan waardoor ze steeds opnieuw in gelijksoortige situaties terechtkomen en daar een wending aan willen geven
  • Op een andere wijze naar zichzelf als professional willen kijken dan via gesprekscontact

Het proces

In dat veranderingsproces wordt onderzocht wat u energie geeft, wat u belemmert, wat de aannames zijn, de overtuigingen over uzelf, de overlevingsstrategie├źn, de kwaliteiten, de valkuilen, de patronen, de allergie├źn, de uitdagingen. De bovenstaande zaken zijn vaak op onbewust niveau van invloed op het gedrag .
Naast gespreksvoering maak ik gebruik van lichaamsgerichte methodieken waardoor de klant in korte tijd in contact komt met de kern van de vraag, de daarmee in verband staande onderliggende ervaringen en de verlangens/ gevoelens/wensen die onderdrukt zijn geweest. Tijdens het coaching contact kunnen deze alsnog ervaren en uitgedrukt worden en in verband worden gebracht met het dagelijks functioneren op het werk. Daarnaast maak ik gebruik van de zienswijze en methodieken van de Mindfulness en Compassietraining.